TOMMY WOMACK – I THOUGHT I WAS FINE

Artiest info
Website
facebook
Label: School Kids Records

Toegegeven, we zijn wel wat laat met de volgende recensie, maar ons excuus daarvoor kan ook gelden want we kregen de plaat pas vorige week toegestuurd door de vertolker zelf. We hebben het over het achtste soloalbum “I Thought I Was Fine”, een plaat die al in 2021 werd opgenomen en uitgebracht door de 61-jarige Amerikaanse muzikale legende Tommy Womack uit Nashville. Maar beter laat dan nooit, dus laten we het hierna maar over de dertien songs hebben die hij samen met multi-instrumentalist Jonathan Bright en zangeres Lisa Oliver Gray voor dit album heeft opgenomen.

Elf liedjes zijn van Tommy Womack’s eigen makelij en hij koos daarnaast twee mooie songs uit de muziekgeschiedenis om er een coverversie van op de tracklijst van “I Thought I Was Fine” te plaatsen. De eerste cover is de song “That Lucky Old Sun (Just Rolls Around Heaven All Day)”, een nummer dat gecomponeerd werd door Baisley Smith en Haven Gillespie in 1949 en dat sindsdien ontelbare keren werd gecoverd door o.a. Sam Cooke, Aretha Franklin, Tom Jones, Willie Nelson, Bob Dylan, Chris Isaak en Bob Dylan. Cover nummer twee is het overbekende “Miss Otis Regrets” dat al in 1934 werd gecomponeerd door Cole Porter en nadien ook op een hele reeks coverversies kon rekenen van o.a. Marlene Dietrich, Ella Fitzgerald, Bette Midler, Bryan Ferry, Linda Ronstadt en Van Morrison.

In 2016 schreef ik op deze pagina’s een recensie over het album “Namasté” van de toen 53-jarige Tommy Womack, een plaat met songs die hij had geschreven tijdens de revalidatieperiode na een zwaar verkeersongeval in juni 2015 dat hem voor een tijdje in een rolstoel deed belanden en teksten liet schrijven over die ‘bijna-dood-ervaringen’. Vijf jaar later was er echter opnieuw plaats voor optimisme in zijn songteksten zoals u kunt horen in de twee tracks die we op de video’s hebben meegegeven: single en openingsnummer “Pay It Forward” en de albumtiteltrack “I Thought I Was Fine” die als audiovideo beschikbaar wordt gesteld.

Tommy Womack heeft voor dit album resoluut geopteerd voor rock’n’roll in de nummers “That Lucky Old Sun” en “You Don’t Get Over Love” en zelfs punkrock komt aan bod zoals in de songs “A Little Bit Of Sex Part 2”, “I Got No Place To Go” en “I Do”. Het gaat er echter enkele maten trager aan toe in de korte ‘spoken word’-nummers “Call Me Gary” en “The Story Of Waymond & Lou” of bij de gezongen tracks “It’s All About Me”, “Job Hunting While Depressed” en “Miss Otis Regrets”. De song uit deze plaat die ons wel het meest zal bijblijven staat helemaal aan het einde van de tracklijst met de door akoestische gitaar, keyboards en ukelele begeleide melodieuze ballad “I Wish I’d Known You Better”.

(valsam)